Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
niedziela, 10 sierpnia 2025 12:42

Warsztaty Kulinarne „Kurpiowska Wilija”

Warsztaty Kulinarne „Kurpiowska Wilija”
wil1



W piątek, 6 grudnia br. w Centrum Dziedzictwa Kulturowego odbyły się warsztaty kulinarne „Kurpiowska Wilija”, które poprowadziły znawczynie i kustoszki tradycji Kurpi Białych Halina Witkowska i Monika Poteraj z Kuźni Kurpiowskiej w Pniewie – Stowarzyszenie „Puszcza Biała – Moja Mała Ojczyzna”. Licznie przybyli uczestnicy warsztatów mieli okazję wspólnego przygotowania krokietów z kapustą i grzybami, pierogów z makiem oraz rosołu z prośnianek, a następnie ich degustacji. Po zakończeniu Burmistrz Miasta Pułtusk Beata Jóźwiak złożyła paniom z Kuźni Kurpiowskiej serdeczne podziękowania za współpracę, zaangażowanie i przeprowadzenie ciekawych warsztatów kulinarnych.



Podziel się
Oceń