Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
poniedziałek, 16 czerwca 2025 16:31
Reklama Wieliszewskie Wianki 2025

Golądkowskie wariacje kulinarne

Nic tak nie motywuje uczniów do aktywności jak konkursy, podczas których mają okazję do sprawdzenia swoich umiejętności, a jednocześnie rywalizowania z innymi. Doskonałym tego przykładem był etap szkolny ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Smaki wsi”, do którego stanęli golądkowscy technicy żywienia i usług gastronomicznych.

Tegoroczna, XX już, edycja konkursu przebiega pod hasłem „Staropolskie desery na polskim stole”. Drużyny składające się z przedstawicieli poszczególnych klas przygotowywały prawdziwe kulinarne dzieła sztuki, według tradycyjnej receptury. Był miodownik, sakiewki z jabłkiem, szarlotka razowa, staropolski duet, czerwona niespodzianka i gruszki po golądkowsku. Wszystko pyszne i pięknie podane. Uczniowie wykazali się nie tylko ogromną kreatywnością ale przede wszystkim bardzo wysokim poziomem fachowej wiedzy i umiejętności.

A to oznacza, że niezależnie od wyników konkursu, wszyscy są już wygrani i otrzymali najlepszą możliwą nagrodę – doskonałe przygotowanie do zawodu, które otworzy im drogę do sukcesu.


Podziel się
Oceń